Manowar byli v Ostravě

V Hudební zóna, Kultura od Nikola UlčákováNapsat komentář

Americká metalová kapela Manowar vystoupila v půlce ledna v ČEZ Aréně v Ostravě-Vítkovicích v rámci King Of Metal MMXIV World Tour, kde představovali svoje nejprodávanější album King Of Metal.

Na sedm tisíc fanoušků nejrůznějších věkových kategorií se kolem dvacáté hodiny připravovalo na skvělou metalovou show. Pódium bylo skryto za bílým závěsem. Po stržení opony se objevilo dvoupatrové pódium. Čtyřčlenná formace ve složení: Donnie Hamzik (bicí), Joey DeMaia (basa), Erica Adamse (zpěv) a kytara Karla Logana, rozburácela ostravskou vyprodanou ČEZ Arénu.

P1120023

Přestože se Manowar v roce 1987 zapsali do Guinnessovy knihy rekordů jako nejhlasitější rock’n‘rollová kapela na světě (160 decibelů), zvuk v hale byl přijatelný. Kapela představila průřez svou tvorbou, na plátně byly promítány krátké filmy z historie kapely. V Ostravě se potvrdilo, že jsou to excelentní sóla, která vždy byla doménou Manowaru.

Po necelých dvou hodinách skončil skvělý a svěží koncert. Manowar oznámil, že za rok dorazí do ČR znovu a opět navštíví Ostravu, ale také Brno a Prahu. Tak se opět můžeme těšit na atraktivní a záživnou show.