Komorní scéna Aréna v nominacích Cen divadelní kritiky!

V Divadlo, Kultura od Nikola UlčákováNapsat komentář

Komorní scéna Aréna se objevila v užších nominacích Cen divadelní kritiky, a to hned v pěti kategoriích! Každoroční udělování cen probíhá celkem v osmi kategoriích, včetně ceny pro talent roku a kategorie Největší zážitek z cizojazyčného divadla. Hlasování se účastnilo celkem 71 porotců z odborné veřejnosti publikujících pod časopisem Svět a divadlo.

Ve druhém ročníku Cen divadelní kritiky se Komorní scéna Aréna objevila v pěti kategoriích, čímž navazuje na úspěch z 23. ročníku ankety Divadelních novin, kde dosáhla na titul Inscenace roku 2015. Slyšení v režii Ivana Krejčího zaujalo odbornou porotu v kategoriích Nejlepší inscenace roku 2015, Nejlepší poprvé uvedená česká hra roku 2015 a Mužský herecký výkon roku 2015 – za roli Adolfa Eichmanna v podání Marka Cisovského.

Vedle zavedených herců se do nominací v kategorii Talent roku 2015 zařadil i nováček Štěpán Kozub za dvojroli vévody Vincentia a úlisného mnicha v oblíbené inscenaci Něco za něco. Jeho úspěch násobí i fakt, že se jedná o jeho vůbec první velkou roli v téměř ročním působení v prostředí Komorní scény Aréna.

O kvalitě produkce Arény svědčí i nominace v kategorii Divadlo roku 2015, kam se zařadila vedle pražského Studia Hrdinů a Divadla v Dlouhé. V celkové bilanci hned 7 nominací zamíří do Ostravy, dalších 18 si dělí pražské scény, 2 putují do Městského divadla Kladno a po 1 nominaci mají Ústí nad Labem a Národní divadlo Brno.

Slavnostní předávání proběhne 20. března od 16:20 v pražském Divadle Minor. Ceremoniál však můžete sledovat i s Českou televizí, která bude celý průběh předávání zaznamenávat.

Foto: Komorní scéna Aréna