Tvůrčí psaní není jen pro Kinga!

V Kultura od Nikola UlčákováNapsat komentář

Hodiny slohu nečekejte. Ani vysedávání v chladných učebnách. Na miliony příruček můžete zapomenout. Holky z Kurzů z obýváku dělají kurz psaní už nějakou dobu jinak – srozumitelně a online. Zakladatelka projektu Andrea Selzerová a spisovatelka Alžběta Bublanová se však rozhodly pro přístupnější a hravější formu kurzu. Aby se videa, tzv. Psaníčka, natočila, hledají podporu na crowdfundingovém portále Hithit, kde kampaň 21. 1. 2017 končí.

Videa o psaní přímo k vám do obýváku

„Způsob výuky nebude nijak složitý. Natočíme sérii videí, ve kterých se zájemci dozví vše o psaní, ať už půjde o krátkou povídku, nebo několikasetstránkový román. Psaníčko pak poputuje z obýváku do obýváku,“ uvedla zakladatelka projektu Andrea Selzerová.

Videa doplní pracovní sešit, ve kterém budou shrnuty základy psaní komiksovou formou, ty provedou autora od (ne)políbení múzy až k hotovému textu. Součástí kurzu jsou i konzultace tvorby.

Psaní není jen o talentu

„Díky našim zkušenostem jsme s Andreou přesvědčené, že tvůrčí psaní není jen o talentu, ale je to dovednost, která se dá zvládnout, rozvíjí kreativitu, trénuje vůli a často působí terapeuticky. Zkrátka víme, že psaní není jen pro Kinga,“ dodává lektorka Alžběta Bublanová.

Podpořte Psaníčka na hithit.com, odměníme vás!

Mezi odměnami v kampani na hithit.com najdete vedle online kurzu psaní, workshopů, kurzů na míru a konzultací také e-knížku Lídy Svozilové, která absolvovala jako jedna z prvních kurz, polštářky pro básnířky či epiky návrhářky Michelle H., poctivé handmade zápisníky Papeliér nebo originální PF ilustrátorky Anežky Bauer Hájkové.

Pokud kampaň skončí úspěšně, finance z ní budou použity na produkci a postprodukci videí, grafický návrh pracovního sešitu a zpřístupnění online Psaníček.

Odkaz na kampaň: www.hithit.com/cs/project/3143/tvurci-psani-z-obyvaku
Video ke kampani: youtu.be/og_LXMy5MoI
Kurzy z obýváku: www.kurzyzobyvaku.cz
Kurzy z obýváku na Facebooku: www.facebook.com/kurzyzobyvaku
Kontaktní osoba: Andrea Selzerová, +420 731 757 287, info@kurzyzobyvaku.cz

 

zdroj: tisková zpráva