A Red Bull se vás ptá…

V Cestování od Nikola UlčákováNapsat komentář

…CAN YOU MAKE IT? Jste blázni a chcete si to užít? Berete životní výzvy v potaz? Pak se vám líbí tato představa, přestože… jste kdesi v Evropě bez hotovosti, platební karty a nemůžete u sebe mít ani svůj telefon. Neexistuje tedy jiná možnost než se naučit číst velmi dobře v papírové mapě a hodně improvizovat. Red Bull Can You Make It? vás zkouší, ale rozhodně vás nenechává na holičkách a namísto svého telefonu dostáváte na cesty mobilní zařízení bez veškerých aplikací, na které jste zvyklí, v krosně máte pár věcí a hlavně několik cenných plechovek Red Bullu. Úkol je jasný: musíte se dostat na místo vzdálené několik stovek kilometrů. Jak na to?

Jestli vás zmíněná situace baví, pojďte se s přáteli zúčastnit a dejte si to live! Podmínkou je fajfka u těchto bodů: alespoň jeden z týmu musí mít status vysokoškolského studenta, spolu s dalšími dvěma nadšenci/nadšenkyněmi v týmu je potřeba natočit krátké video v angličtině, kterým dáte jasně najevo, že za to stojíte a že právě vy byste měli mít rezervované místo na této neřízené akční události.

Celkem vyjede 165 porotou vybraných týmů ze všech koutů světa, a to z jednoho z pěti startovních míst v Evropě. Za týden všichni mají možnost prokázat, co všechno jsou schopni za plechovku Red Bullu vyměnit, ta totiž slouží jako jediné povolené platidlo. Jejím prostřednictvím si účastníci budou muset zařídit jídlo, pití, dopravu i ubytování. Během tohoto dobrodružství budou hladký průběh cesty ztěžovat checkpointy s různými aktivitami a úkoly.

Kus svých zkušeností prozrazuje jeden z účastníků předchozího ročníku Red Bull Can You Make It? David Gajdoš: „Red Bull Can You Make It? mi dalo dva velmi dobré kamarády, neskutečný životní zážitek a zásobu historek, které budu moct vyprávět nejen vnoučatům. Kromě samotné cesty to byl třeba ilegální noční trip do pařížského podsvětí. Čtyři hodiny jsme se svíčkou v ruce prolézali labyrint chodeb pod pařížským metrem.“

Může vám to otevřít oči, změnit pohled na cestování a mockrát vykouzlit úsměv na tváři i na srdci. Musíte však bdít! Přihlašování končí 14. ledna a závod začíná 12. dubna. Více informací naleznete zde. Tak hodně štěstí!