V Ostravě bude z Černé louky „malý Berlín“

V Kultura od Nikola UlčákováNapsat komentář

Míst v centru Ostravy, kde mohou místní obyvatelé smysluplně a kulturně trávit léto není mnoho. Kulturní centrum Cooltour sídlící na Černé louce však otevírá Ostravanům nové možnosti. Již od soboty 20. června zahajuje unikátní program s názvem „Léto před Cooltourem“, který nabídne spoustu zajímavých aktivit, jako je letní kino, koncerty, divadlo, taneční workshopy či slam poetry.

Část Černé louky se letos v létě promění v „malý Berlín.“ Jako v centru opravdové metropole se budou cítit návštěvníci zahrádky před Cooltourem, která nabídne pestrý program nesoucí název „Léto před Cooltourem“, ale i večerní posezení u piva s přáteli, či půjčovnu stylových kol Artbike.

Hosté zde budou moci potkat skvělé místní hudebníky, jako jsou Nikos Kuluris, saxofinista kapely Kryštof, či rockery Easy Steps. Dostane se i na zahraniční produkci – Crocodiles, kalifornská indie kapela v mnohém připomínající velikány jako Velvet Underground či Iggyho Popa, v Česku odehraje jediný unikátní koncert v rámci své evropské tour, a to právě na zahrádce Cooltouru.

zahradka cooltour (3)

A neobjeví se zde pouze hudební představení. Pokud máte chuť zatančit si, a nejste zrovna zapálení návštěvníci Stodolní ulice, zavítat můžete například na swingovou tančírnu, latino evening či na workshop současného tance a učit se od profesionálů.

Velmi pestrý je i výběr filmů letního kina. Návštěvníci se mohou těšit na kultovní bijáky jako jsou Nedotknutelní, francouzskou komedii, která bývá často hodnocena jako jedna z nejlepších na světě, českou klasiku Svěráka a Smoljaka, Kulový Blesk, či na Tarantinova Nespoutaného Djanga. Chybět nebude ani divadelní představení, které nese název SYNovial. Jedná se o absolventskou práci studenta pantomimy z HAMU, Martina Zelinky. Nelze opomenout ani připravovanou Slam poetry exhibici, kde se slovně utkají místní odvážlivci z řad amatérských básníků či spisovatelů. Součástí programu „Léto před Cooltourem“ je i festival v ulicích, který je doprovodnou akcí festivalu Colours of Ostrava, a je zdarma.

Více informací o celém programu se dozvíte na webu kulturního centra Cooltour.