ODPAD FILM FEST se blíží!

V Film, Kultura od Nikola UlčákováNapsat komentář

Už prvního dubna v 16 hodin vypukne v ostravském klubu Barrák aprílový speciál ODPAD FILM FESTU. Diváci se můžou těšit nejen na zvrácené filmy, ale i tuzemské hudební skvosty, tematicky neotřelé debaty a další kulturní zvláštnosti.

Jak už název napovídá, nejedná se o klasický filmový festival. Pořadatelé této události nemají strach promítat špatné ani zvrácené filmy. Festival navazuje na projekt ODPAD FILM KLUB, ale návštěvníci můžou očekávat mimo filmy i české hudební perly, tematicky nezvyklé debaty a jiné kulturní pikantnosti.

Účastníci festivalu měli prý v minulosti už kvůli názvu akce strach ze zesměšnění. Úmysl pořadatelů je ale přesně opačný. „Jde o představení netradiční nemainstreamové kultury širšímu publiku. Chci poukázat na to, že i okrajová kultura vymykající se klasickému hodnocení zábavnosti a krásy má svoje opodstatnění a svůj význam,“ vysvětlil pořadatel Lukáš Lebeda.

Aprílový ODPAD FILM FEST zahájí dvojice ze Slovenska – Janko Trnko. Bude zde představen projekt Pes je jídlo, ne kamarád. Festivalu se také zúčastní tvůrci snímku Pár Pařmenů – Banda Trotlů.

„Jedním z největších lákadel festivalu bude určitě vystoupení ezoterického démona Vlastíka Plamínka a live show s lidovými míchanými drinky Pravé české míchačky nebo slovenský nezávislý krvák Socialistický Zombi Mord,“ přiblížil program Lebeda.

Dorazí také sochař, básník a hudebník Dr. Schnebeerger. Na programu je také ŠITPARÁDA – největší české a zahraniční hity a afterparty bude mít na starost producent a DJ WZ. Vystoupí také Marius Konvoj – Kyberpunk po ostravsku.

Více informací k ODPAD FILM FESTU můžete najít na stránkách https://www.facebook.com/ODPADFILMKLUB.

 grafika: Lukáš Lebeda