Užijte si Majáles s UNDG!

V Kultura od Nikola UlčákováNapsat komentář

Nenechte si ujít již 22. ročník svátku studentstva v Ostravě! Dolní oblast Vítkovice nabídne 4. května pořádnou porci zábavy hned na pěti pódiích a v mnoha dalších zónách. Těšit se můžete jak na jedinečnou festivalovou atmosféru, tak na skvělou hudbu různých žánrů a bohatý doprovodný program. Vyberte si to své i vy!

Hudební festival se spoustou doprovodných akcí otevře v 11 hodin v Husově sadu tradiční průvod v maskách s tématem Hvězdy filmového plátna. Pokud váháte nad oprášením masky, pak vězte, že se můžete těšit na exkluzivní ceny vstupného na samotný festival a také na soutěž o tu nejlepší masku. Staňte se králem či královnou Majálesu i vy!

To hlavní však na vás čeká od 13 hodin v Dolní oblasti Vítkovic. Na pěti pódiích se vystřídá to nejlepší z české populární hudby, svěžího hip-hopu, kvalitního rocku za podpory klubu Barrák a samozřejmě se najde místo i pro alternativu. Konkrétně se můžete těšit na čerstvého držitele ceny Anděl Davida Kollera, provokatéra Xindla X, rappera Vladimira 518, alternativní Places nebo na set DJ Oriona. A to není ani zdaleka vše! V orientaci vám jednoznačně pomůže mobilní aplikace Majálesu pro Android, kde najdete veškeré informace včetně programu.

To, že ostravský Majáles opravdu stojí za to, si uvědomuje i časopis Uderground, a proto jsme pro vás připravili speciální zónu s bohatým programem! Hned od 15 hodin se můžete těšit na slavnostní zahájení včetně spousty informací, a především soutěží o lákavé ceny. Že uvažujeme zodpovědně, vám dokáže přednáška na téma HIV od 16 hodin. Představení společenského tabu i děsivé reality pak můžete zahnat s improvizačním divadlem All Imp od 17 hodin. Ostravští improvizátoři ze sebe vydají maximum po herecké a hudební stránce v hodinovém programu, jehož finální podobu si určíte vy! Alternativní podoby divadla a další program UNDG zóny si můžete užívat paralelně při absolvování zajímavého workshopu na knižní vazbu. Výrobek si odnášíte.

Chvilku si vydechnete a v 19 hodin se na vás chystá komediální stand-up skupina HumorOva, jejíž členové vám dokáží, že chuť bavit diváka je na prvním místě! Večer vyvrcholí s Anime DJem, který vybere to nejlepší z japonské anime hudby doplněné o jedinečné projekce. Pokud by vás během programu chytila mlsná, případně chuť na menší aktivity, pak navštivte palačinkárnu v blízkosti naší zóny. Od 17. do 21. hodiny se můžete nechat namalovat od našeho dvorního ilustrátora Timura A’loeva, který bude v rámci doprovodného programu naší alternativní scény malovat tzv. ŠPATNÉ PORTRÉTY. Bavte se s námi na Majálesu až do 22 hodin a potom si užijte bohatý hudební program v areálu Dolní oblasti Vítkovic.

Veškeré info včetně harmonogramu najdete na www.majalesostrava.cz!

Těšíme se na vás ♥
I love, you love, we love Underground.