UNDG zve za kulturou: Ewa Farna, No Name i Ondřej Havelka

V Kultura od Nikola UlčákováNapsat komentář

Pokud se větší část dubna plavila na divadelně-filmové vlně, tak se na jeho závěru ponoříme hluboko do hudebních vod. Hned ve středu vystoupí v Rock and Roll Garage Ewa Farna spolu s populárními Support Lesbiens a s experimentálními Nebe. Čtvrtek a pátek bude v Ostravě patřit slovenským No Name, kteří navštíví Ostravar Arénu hned dvakrát! Týden uzavře koncert Ondřeje Havelky se swingovými Melody Makers. Pokud raději zavítáte do divadla, pak si nenechte ujít Shakespearovu romanci Bouře v Divadle loutek Ostrava. A v sobotu tradičně upálíme čarodějnice!

Středeční večer v klubu Rock and Roll Garage Martinov přinese unikátní trojkoncert skupin Nebe, Support Lesbiens a zpěvačky Ewy Farne. Projekt s názvem On Tour představuje jak originální spojení špičkových interpretů, tak pomyslnou oslavu 10leté kariéry Ewy Farne. Můžete se tedy těšit jak na skvělou porci rocku a popu, tak na zbrusu nové singly Support Lesbiens. Čtyřhodinový koncert propukne ve středu 27. dubna v 19 hodin.

Čtvrtek a pátek se ponese na popové vlně se slovenskými No Name. Bratři Timkové navštíví Ostravar Arénu v rámci své tour k 20. výročí kapely ve čtvrtek 28. dubna v 19:30 a exkluzivně i v přidaném termínu v pátek 29. dubna v 19:30. Vychutnat si můžete písně z čerstvě vydaného alba S láskou i osvědčené hity. Jako předkapela vystoupí Všichni Svatí.

Mezi oslavence se zařadí i Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, kteří rozezní Kulturní dům Akord v rytmu jazzu a swingu. Výmluvný název tour Nás to tady furt baví! nabídne průřez z dvacetiletého působení bandu, včetně písní Mě to tady nebaví a Půlnoční blues. Jedinečná stylizovaná oslava proběhne v pátek 29. dubna od 19 hodin.

O tom, že loutkové divadlo není pouze pro děti, vás přesvědčí inscenace Bouře v režii Václava Klemense v Divadle loutek Ostrava. Romance z pera Williama Shakespeara se tak připojí k dalším tematickým akcím v rámci projektu Shakespeare Ostrava 2016 k příležitosti 400. výročí úmrtí legendárního dramatika. Premiéra inscenace plné lásky i odpouštění na vás čeká v pátek 29. dubna od 17 hodin.

Mystickou atmosféru nabídne i sobota 30. dubna. Datum opředené starými pohanskými legendami i pozdějšími rituály oslaví na Slezskoostravském hradě tradiční Filipojakubská noc aneb Pálení čarodějnic. Přivítejte jaro spolu se zábavným programem plným soutěží, který vyvrcholí zapálením vatry. Pro ty nejmenší je připravena řada soutěží s čarodějnickou tematikou a spoustou lákavých odměn. Tajemný pohanský rituál započne v 17 hodin.

Přejeme příjemné kulturní zážitky!

Foto: melodymakers.cz