Stará aréna uvádí Zlého jelena po komornu

V Divadlo, Kultura od Nikola UlčákováNapsat komentář

Zveme vás do divadla, do komornějšího divadla, a to na velmi úspěšnou letní inscenaci. Zveme vás do místa s třpytivou historií, o kterém budeme psát ve IV. listopadovém výtisku časopisu Underground. Těšte se! A teď už zpátky k divadlu. Nestihli jste o prázdninách Zlého jelena v Komenského sadech? Viděli jste, a chcete ho vidět ještě jednou, ale v jiné verzi? V domácí verzi a s novými herci? Nemůžete chybět 25. října na obnovené premiéře Zlého jelena ve Staré Aréně.

Hra Václava Klimenta Klicpery se díky chladnějšímu počasí přestěhovala z parku do divadelního sálu Staré arény. Komorní verze této úspěšné letní inscenace přichází právě teď!

Kdo zabil jelena? Detektivní fraška o hledání pytláka, o úplatcích a také o lásce. To vše se děje za doprovodu živé kapely. Jak si poradí naši herci s klicperovskou češtinou? Režisér Pavel Gejguš přezkoušel s herci letní inscenaci na nový tvar přímo pro komorní prostory, které Stará aréna nabízí.

Nezměnilo se pouze místo, ale také herecké obsazení. Soubor se značně ztenčil a například v roli hraběte Ivana se bude s Filipem Březinou alternovat Ondřej Malý, alternaci má také Andrea Berecková. Jako Ivana se představí Eliška Adamovská. Roli Myslibora přebírá herec ostravského Loutkového divadla Ondřej Beseda.

Pokud nestihnete naši obnovenou premiéru, přijďte na reprízy 15. 11. a 12. 12. Těšíme se na vás!