Vladimir518 doporučuje

V Nezařazené od Nikola UlčákováNapsat komentář

Vladimír Brož, veřejně známý pod přezdívkou Vladimír 518, čerstvý otec, vyrostl v undergroundové komunitě. Je jedním z nejdéle působících rapperů na české scéně, člen skupiny PSH, výtvarník, scénograf, zakladatel a spolumajitel labelu Bigg Boss. Narodil se 8. srpna 1978 v Hostovicích. Je vyučeným uměleckým kovářem. Po střední škole žil dva roky v jednom z nejznámějších českých squatů v Praze na Ladronce. Jeho umělecká tvorba je velice rozmanitá.

Hostoval na deskách interpretů jako LA4, Indy & Wich, Orikoule, Marko, DJ Wich, Hugo Toxxx, Neruda, Monkey Business, Michael Kocáb, Rytmus, Jiří Korn, Tereza Černochová, J.A.R. a mnoho dalších. Je znám i jako výrazná osobnost graffiti scény, ilustrátor, komiksový výtvarník a autor scénografií pro představení experimentální skupiny TOW.

Musím se přiznat, že jmen mám v hlavě stovky, takže pořádně nevím, z jakýho žánru vybrat. Ale co určitě doporučuju všem, je prostudovat celej label, protože já když se třeba vrhnu na nějakou postavu, tak jdu dál a dál a pak zjistím, že ten člověk je taky součástí nějaký vlny a nějakýho hnízda lidí. Proto doporučuju londýnský label, kterej se jmenuje Warp Records. Jedná se o současnou experimentální elektroniku. Vyšla u nich spousta desek, který mě něčím fascinují. Nám se podařilo vybudovat vlastní label a vlastní společenství, uvnitř kterýho teď fungujeme. Česká scéna není tak velká, takže o lidech třeba nějakým způsobem tušíš. Jeden z úplně nových přírůstků, který jsem skutečně před rokem ještě třeba neznal, je rapper Refew.